2015-05-spinoff

Onze leerlingen van 6IW kregen de unieke kans om mee te doen aan het Quantum Spinoff Project. Dit project brengt leerlingen van verschillende scholen uit Vlaanderen en hun leerkrachten in direct contact met de wereld van nano-onderzoek en high-tech ondernemen.

Op 30 september werd in Imec in Leuven het startschot gegeven waarbij onze leerlingen zich konden verdiepen in de kwantumfysica en zijn bekende en minder bekende toepassingen zoals LED’s, flashmemory, IR-camera’s en medische beeldvorming. Daar hebben ze ook een eerste contact kunnen leggen met Prof. dr. Jan Sijbers van de Universiteit van Antwerpen die hen heel wat bijbracht over computed tomography. Samen met de info uit de verschillende leerstations konden de leerlingen aan de slag om hun werk te maken over computed tomography.

Tijdens het bedrijfsbezoek aan Agfa Gevaert Health Care demonstreerden ingenieurs en onderzoekers hoe hun onderzoekswerk een weg vindt naar de hedendaagse spitstechnologie en kregen onze leerlingen heel wat praktische toepassingen van CT-scans te zien.

Op het slotevenement van 27 april in Imec wisten onze leerlingen hun werk voortreffelijk te verdedigen aan een vakjury van experten. Schitterend gedaan 6IW!

Het was dus zeker een geslaagd project waarbij de leerlingen konden ervaren hoe de hedendaagse moderne fysica kan leiden tot spitstechnologie.

Meer foto’s
Meer info

Getagd op: