2015-09-maandthema

Met het thema ‘Calling all heroes’ kleuren we dit jaar de school met de wondere wereld van superhelden.

De wereld van de superhelden is een dankbaar thema, niet in het minst omdat het aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Iedereen droomt ervan om superkrachten te hebben.

Ondertussen hebben de wetenschap en de technologie al heel wat van die superkrachten ontwikkeld; robotprotheses – net zoals Ironman er één heeft – bestaan al. Nanorobots, zo klein dat ze medicijnen in ons lichaam kunnen rondsturen zijn er ook al, waardoor we Ant-man al niet meer nodig hebben.

Verwacht je dus dit jaar aan leerkrachten die een les over zwaartekracht starten met een Batmanverhaal. Weerfenomenen inleiden met Storm. Aantrekkingskracht met Magnetoman. De veiligheidsvoorschriften in het labo benadrukken met het voorbeeld van de Hulk …
Het thema van superhelden geeft ook heel wat mogelijkheden om tal van onderwerpen bespreekbaar te maken. Waarden en normen – een steeds weerkerende onderwerp in onze maandthema’s kunnen we illustreren met karaktertrekken van superhelden en hun tegenhangers de slechteriken. Ons anti-pest programma ‘Wees een superheld tegen pesten’ krijgt een prominente plaats in onze jaarwerking.

We roepen dus iedereen – zeker onze nieuwe leerlingen – op om ons te vervoegen in ons groot superheldenteam. En samen zorgen we er voor dat we jouw specifieke superkrachten ontwikkelen. Dit wordt ongetwijfeld een ‘super’-jaar.