amp templates

Inschrijvingen voor
het 1ste leerjaar
2019-2020

Om de inschrijvingen vlotter te organiseren werken we vanaf 2019 met een centraal aanmeldingsregister (CAR). In 2019 zullen de inschrijvingen voor het eerste leerjaar dan ook heel anders verlopen.

Het Vrij Technisch Instituut Kontich werkt samen met de secundaire scholen van de scholengemeenschap Kontich-Hove: Sint-Jozefinstituut Kontich, Sint-Ritacollege Kontich, Regina Pacisinstituut Hove en Vrij Technisch Instituut Kontich.

De scholengemeenschap organiseert en beheert dit digitaal aanmeldingsregister.
Het staat je vrij om je ook aan te melden op andere registers voor andere scholen.

Data:

• Tussen 18 maart 2019 (12 uur) en 21 april 2019 (12 uur): aanmelden voor het 1ste jaar secundair onderwijs. De aanmeldingslink vind je dan op de website van de school. Op welke dag of uur je aanmeldt, is helemaal niet belangrijk, zolang het maar binnen deze periode gebeurt. Je zal hierbij moeten kiezen voor 1A of 1B, verdere keuzes maak je pas tijdens de effectieve inschrijving.

• 25 april 2019: ouders die hebben aangemeld krijgen de toewijzing per mail toegestuurd.

• Tussen 27 april 2019 (10 uur) en 21 mei 2019 (16 uur): inschrijven voor het 1ste leerjaar secundair onderwijs op de school die je kreeg toegewezen.

• Vanaf 29 mei 2019: vrije inschrijvingen.

We voorzien hiervoor momenten op:

• Zaterdag 27 april 2019 van 10.00 tot 13.00 uur

• Donderdag 2 mei 2019 van 18.00 tot 21.00 uur.

• Vanaf maandag 6 mei 2019 tot dinsdag 21 mei 2019 tijdens de schooluren.

• Tijdens onze opendeurdag op zondag 5 mei van 13.00 tot 17.00 uur

Nieuw:

• Broer/zus en kinderen van personeelsleden van de school moeten zich ook aanmelden tussen 18 maart en 21 april 2019. Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer of zus of waar de ouder werkt. Meld je je kind niet aan, dan verlies je deze voorrang.

• Bij de aanmelding kan je steeds de school of de scholen van je voorkeur aanduiden. Bij de toewijzing kan je enkel een school krijgen die je hebt aangeduid. Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.

• Elke school bepaalt een capaciteit voor de start van de aanmeldingen. Dit is het maximaal aantal leerlingen dat de school inschrijft in het eerste leerjaar. Als er voor een school meer aanmeldingen met eerste keuze zijn dan het aantal plaatsen, dan bepaalt toeval wie een ticket krijgt voor die school. De anderen krijgen een ticket voor hun school van tweede of derde keuze en komen op de wachtlijst voor de school van hun eerste keuze.

Belangrijk:

• Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je je kind graag wil inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school dan kan je je daar inschrijven vanaf 27 april 2019.

• De afstand tot de school speelt voor het secundair onderwijs geen rol. Bij de toewijzing wordt op geen enkele manier rekening gehouden met de woonplaats van de leerling.

De lagere school speelt ook geen rol. Bij de toewijzing wordt op geen enkele manier rekening gehouden met de lagere school waar de leerling nu school loopt.

Als je niet aanmeldt, kan je pas vanaf 29 mei 2019 inschrijven in een school waar er nog plaats is. De keuze zal beperkt zijn, omdat sommige scholen na de online toewijzingen volzet kunnen zijn.

Wanneer de vastgestelde capaciteit per school overschreden wordt, zal met de schoolbesturen overlegd worden over een eventuele verhoging van de capaciteit.


Nog vragen of heb je hulp nodig?

U kan telefonisch contact opnemen met Yolanda Bleeckx op het telefoonnummer 03 457 01 38 of via onderstaand contactformulier.