1. Probeer nieuwe dingen

Onze STEM school, een school vol wetenschap en techniek, reikt je kansen aan om nieuwe ervaringen op te doen. Wij kijken er naar uit hoe je hier creatief mee aan de slag gaat, of je al die nieuwe uitdagingen aandurft.

2. Daag jezelf uit

Doe alles met volle aandacht. Scherp je talenten aan. Streef naar het voor jou beste rapport.

3. Doe mee

Sluit je aan bij je (nieuwe) klasgroep. Laat je stem horen in klasgesprekken. Word klasvertegenwoordiger of maak deel uit van de leerlingenraad. Doe mee in één van de vrijwilligersploegen (technische ploeg, toneel, …) op school.

4. Wees voorbereid

Werk je schooltaken af, bereid je lessen voor en zorg ervoor dat je al je materiaal bij hebt.

5. Leer de schoolregels

Goed samen werken en samen leven vergt heel wat afspraken. Afspraken over hoe je aan het werk gaat (oa over schooltaken en veiligheidsvoorschriften) en hoe we met mekaar omgaan (respect en beleefdheid)

6. Sta open voor feedback.

Je leerkrachten en al het schoolpersoneel zijn er voor jou, luister naar hun advies zowel wat je schoolwerk als je attitudes betreft. Maar vraag ook hulp wanneer je er alleen niet uitgeraakt.

7. Dit is nu jouw school – ook jouw verantwoordelijkheid

Draag zorg voor onze leefomgeving, maak je school voor iedereen een aangename plaats.

8. Leef gezond en beweeg

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ blijft een waarheid als een koe. Gebruik de pauzes om te bewegen, fysiek bezig zijn geeft energie. Laat snoep achterwege en kies voor evenwichtige voeding.

9. Maak vrienden

Doe (leuke) dingen voor anderen, help mekaar. Door een goede vriend te zijn, maak je vrienden. Neem ook je verantwoordelijkheid wanneer je dingen merkt die niet kunnen en meld het.

10. Wees op tijd

Mis niks van wat we op school doen en wees écht aanwezig. Hiermee toon je ook respect voor de andere leerlingen en leerkrachten.