Deze afdeling richt zich vooral tot jongeren die na een sterk theoretische tweede graad (IW, EM of ELT) het wat praktischer willen aanpakken.

De nadruk ligt op algemene elektriciteit, industriële toepassingen en installaties, schakelen en onderhouden van elektromotoren, onderhouden van elektrische toestellen en machines, elektropneumatica, computergestuurde schakelingen (met PLC), elektronica, telefonie en elektrische verwarming. De opleiding wordt gecombineerd met heel wat bedrijfsbezoeken in de industrie. In het laatste jaar voorzien we tevens een bedrijfsstage. Vaak kunnen leerlingen na hun studies al onmiddellijk aan de slag in hun voormalige stageplaatsen.

1ste jaar

Lessentabel 1STEM-IW 1STEM-ME en 1B

1STEM-ME krijgt het vak technologische activiteiten (= praktijk) waarin leerlingen kennismaken met de verschillende materialen en hun bewerkings-mogelijkheden, het theoretisch gedeelte is wat minder veeleisend (minder nadruk op algemene vakken). Geïntegreerd gebruik van de computer staat uiteraard ook op het programma.

2de jaar Mechanica-Elektriciteit (STEM-ME)

Lessentabel 2STEM-ME

Jongeren die voor deze richting kiezen, kunnen na het secundair onmiddellijk aan de start in het bedrijfsleven, of ze gaan voort in tal van toegepaste hogeschoolrichtingen. Het pakket algemene vakken blijft immers ruim. Dé richting voor leerlingen die gefascineerd zijn door de moderne technologie.

3de en 4de jaar Elektrotechnieken (ET)

Lessentabel 3 ET / 4 ET

Deze richting is uiteraard toegespitst op alles wat met elektriciteit te maken heeft. De algemene vakken worden tot het essentiële beperkt. Bij de technische component krijgen volgende aspecten meer reliëf: elektriciteit + labo, installatiemethoden. De leerlingen krijgen een groot pakket praktijk elektriciteit.

5de en 6de jaar Elektrische Installatietechnieken (ET)

Lessentabel 5 ET / 6 ET

Elektrotechnieken “ET” volgt logisch op de tweede graad ET en is uiteraard toegespitst op alles wat met elektriciteit te maken heeft. De algemene vakken zijn identiek aan die van MEVO. Bij de technische component krijgen volgende aspecten meer reliëf: elektriciteit, installatieleer, labo elektriciteit, meet- en regeltechniek en technisch tekenen. De leerlingen krijgen een groot pakket  praktijk elektriciteit.